Grattis svärfar

Min svärfar fyllde år för ett tag sedan och jag gjorde då ett grattiskort till honom med havstema. För mig, och säkert väldigt många andra, är han starkt förknippad med båtar och hav.

Hittade pappret på panduro butiken i stan när de reade ut dem för några veckor sedan så jag passade på att köpa några då eftersom jag visste att jag skulle få använing av dem, men då inte till vad.

Jag vill också tacka min fina pysselkompisar som hjälpte mig komma på idén på hur kortet skulle utformas, ville ju ha så mycket som möjligt av pappret med.Framsidan är enkel och inte alltför mycket detaljer som har med havet att göra.Insidan. Gillade verkligen fyren, det var den som ställde till det lite för mig i början eftersom jag ville ha hela med. På högra sidan klistrade jag fast de utstansade bokstäverna i grönt cardstock. Ser ni längst ner på högra sidan så finns det en liten diskret segelbåt och en mås. De har jag köpt för ett tag sedan på pandurohobby.se och fäste dem på 3D-kuddar. Diskret och passade perfekt till kortet och gav det ett litet 3D-effekt.Baksidan i all sin enkelhet. Pappret är från Webster´s pages vars papper jag fastnar mer och mer för eftersom de sticker ut lite, är lite anorlunda och väldigt amerikanska vilket jag tycker kan vara kul ibland.

Det var iallafall en väldigt trevlig firande av svärfar och svörmor bjöd på fantastiskt god mat! Tack! 


Kortet må varai havstema men de senaste dagarnas snö gör att våren känns långt borta, MEN, om tre månader ska, förhoppningsvis, våran lilla motorbåt komma i plurret och DÅ är det sommar! UNDERBART!!! Älskar verkligen vintern när det är snö ute men inget går upp emot att vara på sjön.

Ha det bra och kramar till er alla!

En röd nåldyna

Har gjort en nåldyna, tycker de är roliga att göra och mycket lättare än vad de ser ut att vara. Djupröd, kärleksröd eller julröd ni får välja själva.

 

Eftersom det går åt mycket biltema tejp när jag pysslar så vill man ju använda de tomma rullarna hellre än att kasta. (En scrappare kastar aldrig nåt.) Klär de med papper och fyller tyg med vadd som jag trär i rullen och dekorerar sen.Rosorna satte jag som ett hjärta framtill. Spetsen runtom minns jag tyvärrinte vart jag köpt..Nålarna hittade jag faktiskt på blomsterlandet. Kul när man hittar saker man "behöver" på lite öväntade platser.

Hoppas ni alla haft det riktigt bra efter helgerna som varit. nu går vi mot ljusare tider i en hiskelig fart och innan vi vet ordet av det så är det både vår och sommar. Men jag njuter av mörkret ett tag till, det ger mig faktiskt ro, då kan jag koppla av med att pyssla, läsa en bra bok eller bara sjukna ner i soffan framför ett bra program eller en bra film med ett stor kopp te och tända ljus.

Ha det bra och njut mer och stressa mindre!

Jenny

Julen 2011

Det bästa med julen enligt mig är alla dofter, jag helt enkelt älskar alla julens dofter. Apelsiner med nejlikor i, kanelstänger i dekorationer, julgranen, glögg och pepparkakor och framförallt julgrupper. Jag skulle bli förtvivlad om jag inte kunde ha julgrupper inomhus. I år gjorde jag en som jag blev nöjd med.Denna julgrupp gjorde jag i år. Har haft i tre vita hyacinter, en vit julros och en amaryllis, den första amaryllisen jag någonsin själv köpt eller ägt men jag fullkomligt föll pladask för denna mörka sametsröda blomma.

   

En julgranskulla som jag hittade på Blomsterlandet lade jag i gruppen tillsammans med en gammal kakform som jag ärvt ifrån min farmor, tyckte den passade in bra i gruppen och under julen passar det väl dessutom bra att minnas dem som inte längre är hos oss. En metallstrut som jag har ett te-ljus i som dofta vintermorgon.

  

Underbar färg på amaryllisen och det som också var det i julgruppen som fick en färgklick. En julros och tre vita hyacinter som doftar underbart.

Men det ska ju ges julklappar under julen natuligtvis. Värre och värre att hitta på vad man ska ge tycker jag att det blir. Man brukar ju säga att gamla människor har allt och att det inte går att ge dem nåt MEN jag dycker faktiskt att dagens barn och ungdomar har allt de också. Klapparna uppskattas iallfall....hoppas jag.Jag blev otroligt glad för de julklappar jag fick i år, tack snälla alla, men den som smälde högst fick jag av min sambo, (har jag sagt förrut att jag har världens bästa sambo?) COPIC CIAO pennor!!!!!!!!!!!! Fasen, jag studsade jämmfota av lycka och glädja och visste inte vart jag skulle göra av mig själv.Titta på alla underbara fantastiska pennor jag fick, sitter hela nätterna och färglägger och försöker lära mig det där med skuggningar och sånt lite bättre nu.

Tack min underbara snälla älskling för julklappen och tack snälla Jenny http://jennyscrapokort.blogg.se/ för att du hjälpte Tomas att få tag i dem, du är bäst.
RSS 2.0