Bidrag till tävlingen med temat " Maja Design" Fika! hos Lilla Pyssel Inger

Här kommer mitt bidrag till tävlingen hos Lilla Pyssel Inger ( Lilla Pyssel Inger ) och Altheas mix. ( Altheas Mix )
 
Har gjort ett paket kaffe att ge bort, en lite lyxigare variant!Har använt ett brunt cardstock som grund och två olika maja design papper i serien "fika". Pappret som syns i fönstret är "kaffe tack" och det lila pappret som syns runt fönstret är "hemma hos mig"

Använt mig av en spellbiders för att få ut fönstret mitt i boxen och använt mig av en oh-plast emellan de båda maja design papprena.

Självklart så är det ett paket kaffe som jag ska ge som tack för hjälpen med att ta in min och Tomas post när vi var i fjällen. Tack snälla pappa för hjälpen!

Tävlingen pågår den 17 april till 23:59.
Rosorna är köpta på  www.wildorchidcrafts.com och banden och papprena är köpta på http://altheasmix.se/Ursäkta den dåliga skärpan men det gick bara inte att ta en vettig bild ifrån denna sida.Min första scrapping tävling, spännande värre faktiskt!

Ha det bra ellesammans, kram på er!

To Japan with love


En månad har gått sedan kattastrofen i Japan som krävde så många människors liv. Fortfarande svårt att fatta vad som hänt, jordbävningar, tsunamis och kärnkrafts haveri. Föräldrar som mist sina barn, barn utan föräldrar. Famlijer och vänner splittrade, hem och byggnader raserade.  

Drömde faktiskt en natt om en pappertrana och när jag vaknade visste jag vad jag skulle skapa, resultatet ses på bilderna nedanför. För att lära mig vika trana åkte jag till biblioteket i Nyköping och lånade en bok om japansk origami och fick läsa mig till hur man viker tranor, något som jag aldrig gjort förrut.Vek en trana i maja design papper som jag tycker passar perfekt. Tranan sitter på körsbärblommor som jag limmat fast på ett påskägg. Just nu blommar körsbärsblommorna som mest i Japan. Var faktiskt inte så svårt att vika en trana som jag först trodde. Enligt japansk tradition så ska man vika tusen tranor för att få sin önskan uppfylld och få mirakel att hända. Tranan är också en symbol för fred i Japan.

Skänk en tanke till de drabbade i Japan. Nu har jag "bara" 999 tranor kvar att vika.

Var rädda om er.

Ullstina i tovartagen


Jag går på en tovningskurs i Björkvik och jag måste säga att det är verkligen otroligt roligt, känslan av kunna skapa så enkla men fina saker av helt naturliga produkter är super kul.

Kursen går på torsdagar så igår var jag alltså iväg igen i sällskap med svärmor. Vi skulle tova efter en mall och samtliga kursdeltagre ville göra en hatt....jag också.Resultatet: En vit hatt med brätte. Jag hade faktiskt bandet innan som jag köpt på
http://www.altheasmix.se/ och jag visste att jag ville använda det i hatten och för att framhäva bandet så använde jag vit ull. Blev riktigt nöjd med resultatet även om det krävs lite mer övning. Hoppas på att få göra fler hattar vid tillfälle.  Vid ett tillfälle gjorde jag sittunderlag, tovade in några ljusa lockar som jag tycker blev ett häftigt effekt som bryter mot den mörkgrå grunden.En nåldyna som jag funderar på att brodera för att få lite färg på den, ska bara hitta nått mönster jag vill ha.Gjort några påskägg i ull också som blev mindre lyckade. Kul att göra men jag gjorde de nog lite för små för det var svårt att forma dem i händerna. Måste jag helt klart öva mer på.

Så om det är nån som är sugen på att prova på tovning så kan jag varmt rekomendera det för det är superkul.

Ha det gott med er allesammans.

12 år!

Idag firar Tomas och jag att vi varit tillsammans i 12 år. Helt otroligt faktiskt vad tiden gått fort. Han är mitt allt, den som ger mig all trygghet och ömhet jag behöver och han är den snällaste människa jag känner.....och han är MIN!!!

 

Både Tomas och jag älskar att vara på sjön.

Dubbelkalas

Så har det varit kalas igen, de duggar tätt nu. Min pappa fyllde för några dar sedan och idag fyllde min systerson hela 8 år!!!Ett grattis kort till Simon, fick föreställa honom lite grann. En liten linntott som ständigt är aktiv. Några vita och svarta rosor på, tror inte han skulle jublat över rosa rosor. Hehe 

I Present fick han en vattenflaska med sitt namn på och en teknik pryl som han själv ska bygga ihop så att det blir till ett larm som både tjuter och blinkar. (Undrar hur omtyckt jag kommer att vara hos min syster hädan efter?)Baksidan av kortet. Hittade ett band med fotbollar som helt enkelt passade perfekt till kortet, lite svårt att knyta dock.Nä, den här fick INTE Simon, det var min pappa som fick en flaska Whiskey. Tänkte att pappa kunde smutta lite på Whiskeyn nån kväll då och då och bara koppla av lite.

Gillar celofan plast. Man kan slå in flaskor så snyggt med det och sen ett fint band runt så är allt klart. En liten blomma fick sitta på också, såg så tomt ut utan.

Mycket smörgåstårta och vanlig tårta har jag fått i mig, blir till att promenera extra mycket denna vecka för att kompensera denna helg.

Ha det bra med er allesammans.

Loppis

Var på Loppis i tisdagskväll, på öppenhand i Brandkärr. Första gången som jag är där och verkligen tittar runt ordentligt på allting och spanar efter saker jag kan pyssla med. Hade två saker innan som jag visste att jag vill ha. Det ena var en bok och det andra en lampskärm, och jag hittade båda två.Tio kronor för bundna böcker är inte dåligt. Var på jakt efter en som såg lite äldre ut efter som jag ska scrappa med den. Nyfikna? Ni får allt vänta med att se hur resultatet blir för det kommer nog att ta lite tid för mig att göra klart den här grejen men jag tror att det kan bli riktigt bra.Men jag kan väl iallafall avslöja att jag ska vika VARENDA sida i boken på mitten. Pjuh, enbart det blir ju ett jobbgöra som heter duga. Slutresultatet får ni se vid annat tillfälle.

Boken för övrigt heter "August Strindberg i berättartagen" så jag har inget jättedåligt samvete med att "förstöra" den boken. (Sorry August.)Så hittade jag en lampskärm också, inte mycket kvar på den. Men jag har fått en helt crazy idé på vad jag ska göra med den, på skoj för att testa. Nu ska jag bara se om jag kan få tag i en limpistol. Resultatet kommer ni också att få se vid annat tillfälle så ni får ha lite tålamod.

Hoppas att ni alla får en riktig bra helg, själv ska jag på ännu mera kalas i helgen. Kul med kalas och alla trevliga människor som man får tillfälle att träffa då.  

Kram på er och ha det gött.
RSS 2.0