Vitt hjärta

Jag har gått in i en vit period och tänkte visa ett av mina vita alster.

Har gjort en ny hjärtask, tycker de är rätt roliga att göra men väldigt pilliga. Nu har jag gjort en hjärtask igen, denna gång helvit.Körsbärsblomman blev dock inte lika vit som övriga detaljer och det stör mig en liten smula men jag hade på crystal glitter lim på den och det blev helt oki då. Bladen har jag stansat ut själv liksom fjärillen från Martha Stewart. Det enda som har lite färg är stjälkarna  på småblommorna som jag satte dit.Baksidan av hjärtat. Fäste ett sidenband runt hela asken och gjorde en rosette på baksidan där jag jag också satte dit lite blommor och blad.Hjärtat sett ifrån sidanOvanifrån. Gjorde två kort till asken också. Ett stort som ligger på asken och ett litet staflikort som står vid sidan av.

Jag gjorde inte hjärtat av någon speciell anledning och inte till någon speciell person, den kom till därför att jag bara hade en idé inom mig som jag ville få ut. Ibland är de alstren roligast att göra, när man känner att allt bara flödar och man egentligen inte behöver tänka på nåt alls.

Hoppas alla får en bra dag denna soliga onsdag.

Små medel gör det lite snyggare

När jag sitter och scrappar på mitt rum har jag diverse burkar som jag har limtub, pennor och övrigt smått i som jag vill ha lite ordning på. Länge har jag haft gamla urdiskade konservburkar som pennställ, inte så snyggt dock men om man håller på och pysslar som jag gör så får man ju ta och snygga till dem lite.

Ber om ursäkt att jag glömde ta kort på hur konservburkarna såg ut innan men alla vet väl hur såna ser ut. Hittade ett så himla fint MajaDesign papper från senaste serien Lantliv, detta papper heter "läsa en bok", helt underbar (som vanligt).Detta är hur enklet som helst att göra. Mät bara burkarnas bredd och skär ut pappret. Mät sedan sunt burken så du vet längden på pappret när du skär till det sen. Jag använder mig av Biltemas dubbelhäftande tejp som jag sätter på papprets baksida, det är lättare att hantera pappret då när man ska fästa det på burken tycker jag.Sen tog jag en fin tunn spetss som jag limmade lämgs med övrekanten på burken. Klart, hur enkelt som helst och man har en snyggare förvaring.Dessa pennställ kommer passa perfekt i mitt pysselrum när jag fått ordning allt som jag vill ha, vilket kan komma att ta lite tid är jag rädd.

Ha det bra på er allesammans, kramen på er!

Till norge med kärlek

Den 22 juli skedde en fullkomlig obegriplig massaker i norge som tog flera oskyldiga människors liv. Först en bomb i Oslo och sen massakern på Utøya där ungdomar sköts ihjäl. Trotts att över en månad har gått kan jag fortfarande verkligen inte fatta vad som hänt. Hur jag än vänder och vrider på all information så fattar jag inte....VARFÖR?!På nätet och väldigt mycket på facebook har det sympatiserats med norge och många norska flaggor har delats mellan varandra för att visa att man bryr sig och känner med våra norska vänner. En bild som jag föll för som florerat runt på fb och många bloggar är bilden jag har ramat in på bilden. En svensk gubbe som tröstar en norsk gubbe, tycker verkligen att den är underbar. En bild säger mer än tusen ord!Ramen har jag köpt för länge sedan på IKEA. Bilden skrev jag ut från nätet och fäste på en ett svart cardstock. Blommorna är mörkblå och djupröda rosor med små vita blommor instoppade mellan dem. Blev nöjd med min tavla men det är främst bilden jag älskar och den har jag tyvärr inte gjort.

Detta är mitt sätt att få ur mig frustrationen jag känner när hemska saker händer runtom i världen, att skapa nåt och sen gå vidare, jag kan iallafall gå vidare, för många norska familjer kommer det ta väldigt lång tid för att kunna gå vidare.

Var rädda om varandra!

Besök i trädgården precis nu


Skulle faktiskt ha lagt upp en bild på vad jag pysslat ihop men så fick jag så himla fint besök i trädgården precis nu så den fick ta plats istället för pysslet, en det kommer pysselbilder inom kort.Skulle ut i trädgården för att plocka in lite persilja att ha till maten. Missade först min gäst som skräckslaget låg ihoprullad i rabatten, kan erkänna att jag också blev lite skräckslagen eftersom min hand bara var nån decimeter ifrån huvudet på den innan jag såg den. Att bli biten av en sån är inget jag önskar, lär göra ont har jag hört.Jag backade undan och Igelkotten tog till flykten och gömde sig under mina hallonbuskar. Den blängde på mig rätt duktigt, jag var väl inte den populäraste personen  hos den just då.Men sen smög den sig fram igen och jag fick äntligen reda på vem som var min mystiska tomastjuv. Igelkottar är förövrigt tydligen inte så förtjusta i tomatskal, så jag har verkligen undrat över vad det är som äter tomaterna men lämnar skalet hängandes kvar på kvisten.Tänkte att den skulle ge sjutton i mina tomater så jag störtade in och kolla på nätet vad små kottar tycker om. Vet att de gillar kattmat men jag har inte sånt hemma, har ju liksom inga katter. Ägg gillar de! och de hade jag hemma. Sprang ut i köket vispade ett ägg lite grann och hälde upp det på ett lämpligt fat och stälde försiktigt ner den vid igelkotten som misstänktsamt stirrade på mig medan den drog sig undan lite. Men nosen på igelkotten gick på högvarv och snart kunde den inte motstå doften av ägg så den gick fram  och började äta...........och äta!!! Den slickade i sig allting, där kan man tala om att ta taberas!När ägget var slut gick han iväg, tror att den gick till grannen för att vila på maten.

Hoppas den låter bli mina tomater nu, fast det är klart, till så säta djur som igelkotten är gör det inte så mycket om den äter några tomater då och då.

Ha det bra alla, nu ska jag fortsätta med maten jag började på förrut.

Massor med sommar kvar att njuta av

För en del är semestrarna slut och vissa njuter fortfarande för fullt av några veckor till, jag hoppas det fortsätter vara lika fint väder för dem som det varit för denna vecka. Sommaren pågår forfarande för fullt även om kvällarna kanske blir lite mörkare tidigare. På min baksida blommar det för fullt och jag tänkte jag skulle dela med mig lite bilder till er så att ni kanske kan få lite sommarkänsla ett tag till.
 


Rabarben jag köpte på rabarberfestivalen i juni står på en tillfällig plats då den rabatt som vi skulle gräva om till den höll på att innebär att vi nästan grävde en källare till vårat garage, vilket inte var meningen. Så det blev att ta en paus och tänka efter på hur man kan göra det istället, vi har fortfarande paus i både grävande och tänkande tror jag bestämt.

 

Pelargonen köpte jag på rea förra sommaren, den såg allmänt skranglig och halvdöd ut men repade sig snart och klarade en övervintring också och nu blommar den så fint och doftar helt underbart.

 

Solrosorna vi har i år är helt och håller fåglarnas förtjänst att vi har då de sprätte iväg en massa olika frön till både höger och vänster när de åt.  Jag ville inte ha dem i rabatten hur som helst så endel grävde jag upp och planterade i en kruka och här är resultatet, de blommar jättefint nu och har en helt underbar gul färg som inte kommer riktigt till sin rätt på fotot.

   

Klematisen, klipte jag ner helt och hållet tidigt i våras och nu har den klättrat hela vägen upp på vindskyddet igen och har helt otroligt djupvioletta blommot som ser ut som sammet nästan där de blommar. En blomma som jag kan varmt kan rekomendera till folk eftersom de är otroligt tåliga, finns i mängder med olika varianter och färger och där de tål allt ifrån skugga till gassande sol. En överlevande helt enkelt.

 

Förra sommaren hade jag en liten tanig ros med två stjälkar som jag var säker på skulle dö, men jag gav den en chans och klipte ner den lite och i år.....fortfarande lite gles men den kommer bli tät och fin om några år till men vilka otroliga rosor i den!!! Underbar färg, underbar doft, helt enkelt en spröd men tålig fantastisk ros som jag nästan dömde ut. Där lärde jag mig verkligen en läxa. Ska dock flytta varligt på den så att den får lite mera sol på sig, tror att den skulle uppskatta det, min lilla ros.

 

En prästkrage som envist fortsätter att blomma och man kan ana en lite knopp som om några dagar säkert kommer slå ut fint, kul med blommor som blommor lite som de själva behagar. Planterade några luktärter också som nu börjar blomma på alvar, de är så fina och vilken doft de har, en helt klart underskattad blomma som jag kommer plantera nästa år också. Barndomsminne som bara den om dem. Längst till höger är en rosa blomma som jag inte kommer ihåg namnet på men det är också barndomsminne på hög nivå för den hade/har mamma i rabetten, så söta buketter de växer som, lyser upp där den står.

 

Lavendeln är ju nästan ett måste i trädgården, underbar färg och fantastisk doft som lockar till sig mängder av söta djur, fjärilar och humlor. En nyttoväxt dessutom som man inte bara behöver använda i garderober, de funkar fint i bakning också. Klart men måste ha lite hallon på tomten, det är ju så gott och smaska i sig några då och då...mums! Min oregano har visst snart blommat ut, den växer nästan utan kontroll hos mig, den sprider sig förvisso inte men oj vad den växer och blommar, doftar också helt underbart och lockar till sig massor med fjärillar och humlor.

   

Tomater grävde jag ner i landet och de verkar trivas bra där. Misstänker dock att jag måste gräva upp dem innan vinter, tror inte de klarar sig ute, ska forska vidare om den saken, eller är det nån av er som vet nåt om den saken?  Smultron.....behövs inga mer ord om den tror jag, söta blommor och utsökta bär. Jag har månadssmultron så att jag kan njuta av mina bär så länge som möjligt.En av mina gäster i trädgården, en dagslända! Den kanske inte är trädgårdens snyggaste djur men jag gillar dem ändå, maffig när den flygger och hovrar, ett coolt djur helt enkelt.En humla på min lavendel. Jag älskar humlorna!!! De är så söta, brummar doft och "hoppar" bland blommorna så att det doftar helt underbart när man sitter ute och njuter av solen en sommardag. Det är synd att de bränns så dant annars skulle jag vara lockad att klappa deras kroppar som ser ut som päls. All heder åt våra nästan bortglömda fina humlor!!!

Det var det jag hade att dela med mig av ifrån min trädgård för denna gång. Fortsätt att njuta av sommar och sol oavsett om ni jobbar eller inte.

Kram på er allesammans och ha det bra.

ännu är det sommar ett tag till

Semestrarna börjar ta slut och folk tycker att det börjar bli höst ute.....va?! Det är fortfarande sommar i allra högsta grad, i alla fall hos mig. Tänkte dela med mig lite av trädgårdsbilder igen för att visa vilken underbar sommar det fortfarande är här i landet.Min lilla rabarb som jag köpte på rabarberfestivalen hör i stan kämpar i sin tillfälliga plasering i trädgården. Den rabatt vi skulle plantera den i är inte färdigställd ännu eftersom vi visst nästan råkade gräva oss en källare under garaget, vilket inte var tanken att det skulle bli. Tänka om på hur vi ska göra rabetten nu.

 

Min pelargon jag köpte på rea förra året blommar så underbart fint i år och är så tät och fin, den klarade vinterns övervintring utan problem, dock dog den andra pelargonen för mig men lite svinn får man kanske räkna med, jag njuter desto mer av denna.

Konserverad present

Det är ju inte klokt vad tiden springer iväg under sommaren, Augusti redan och vädret är underbart här. Hoppas ni inte glömt mig sedan jag bloggade senast, jag har absolut inte glömt er men det var det där med tiden ni vet.

Gubben har semester veckan ut så dagarna har gått åt till mycket olika aktiviteter. Umgås med vänner, bada, åka runt till olika ställen och se sig om kring i största almämhet. Vi har inte egentligen hunnit med nåt "nyttigt" som var planerat innan semestern....men vad gör väl det egentligen, bara man har det kul!

Jag har faktiskt hunnit med en del pysslande under den här tiden, mest har jag gjort sidor till mitt scrapbooking album så jag kliar mig i huvut på hur mycket av det jag vill visa här på bloggen eftersom det är en massa bilder på folk i min närhet, vill inte hänga ut dem hur som helst. Får se om jag kanske visar nån bild vid senare tillfälle.

Jag har också ordnat med lite praktiska förvaringutrymmen i mitt pysselrum, vet inte hur intressant det är för er att se men jag har planer på att göra om det helt och hållet i rummet så då kan jag visa lite före och efter bilder istället, tror att det kanske är lite roligare.

Hur som helst, i söndags var jag och gubben min och grattade min ena brorsdotter i efterskott som fyllde år i början av Juli men som vi av olika anledningar inte hunnit gratta tidigare. Sorry! Jag hade pysslat ihop en liten konservburk (?!) till henne, en smula ovanlig pressent att ge bort kanske, men jag hoppas att det uppskattades iallafall.Burken som min brorsdotter fick av oss hade jag klätt i brunt cardstock och sen haft på mycket rosa detaljer. Hjärtanen har jag punchat ut med en Martha Stewart punch som jag verkligen gillar och även fjärilen är från en Martha Stewart punch.....och den bara älskar jag!!!Toppen på burken dekorerade jag med mer blad och blommor och en stor rosette. Blev nöjd med den delen också.
Botten är den delen som är själva hemligheten i det hela! Man tar helt enkelt en burk som man öppnar i botten med en Tupperware konservöppnare för den lämnar nästan inga spår alls efter sig. Tömmer innehållet i burken och diskar den noga så att den inte luktar. Sen fyller man burken, (Tänk på att man ska kunna få upp innehållet genom toppen när pressenten öppnas av mottagaren.) i mitt fall fyllde jag med godis och ett pressentkort och sen limmar man tillbaka bottnen igen så att det inte syns att den varit öppnad.

Min kära brorsdotter var en smula nervös att öppna pressenten, vet inte vad hon trodde skulle fara upp genom den när hon öppnat.

Idén till den här pressenten har jag helt enkelt snott av min fina scrapping vän Jenny, http://jennyscrapokort.blogg.se/ :o)

Hoppas alla har det riktigt bra ute i sommaren nu, tillåt er att slappna av och glömm alla krav och måsten ibland. Det en inte hinner göra idag kan man göra imorgon! ;o) Kram på er!!!
RSS 2.0