Till min syster

Min syster fyllde år för ett litet tag sedan, men det som firades först och främst var att hon hade fått ett nytt jobb. Ett jättegrattis till dig kära storasyster. Det hela firades med lite skumpa och grillat på deras altan ute i solen, hur trevligt som helst!Av mig och gubben fick hon en flaska vin, hoppas att det smakade bra. Runt flaskan hängde jag ett flaskkort jag gjort.Min syster fick en nytt jobb som samordnare, (eller nåt sånt) inom städbranchen. Därför valde jag en magnoliastämpel med Tilda som städar. (Vet inte exakt vad stämpeln heter.) Tycker att den är himla söt iallafall. Ett brunt cardstock som grund fick det och mycket rosa papper eftersom min syster gillar rosa, därför färglade jag stämpeln i mycket rosa, och några söta rosa rosor fick plats också.På baksidan satte jag mer papper i samma former som framsidan, där jag gratulerade till jobbet, det är ju inget att fira att man varje år fyller 25 år. ;o)

Ett stort grattis till både jobb och födelsedag syster och en stor kram till dig och alla andra.

Sofia 30 år

Har inte gjort ett blogginlägg på ett tag, ber om ursäkt men det har ju varit så vansinigt underbart väder så jag har pysslat massor i mina rabatter, lovar att återkomma med lite bilder därifrån.

Men jag har ju också hunnit med att pyssla lite så nu ska jag dela med mig lite till er.

Hedersamt börjar jag därför med min "gubbes" kusin, Sofia, som har fyllt 30 år och som vi i lördags firade i Göteborg. Det blev en tur och retur resa dit över dagen, vi var lite sega när vi åkte hem på natten, men vi hade det otroligt trevligt och kul i Göteborg.   Gjorde ett grattiskort till Sofia i staflikort modell. Använde mig av ett lite sandfärgat cardstock som grund och det mönstrade pappret kommer i från Pions "sagan om våren" lijekonvalj. Älskade det pappret själv men valde det också efter att jag kollat igenom lite bilder på henne att hon verkar gilla grönt och jordnära färger. Sofia har också en förkärlek för fåglar och de två svalorna är ju helt underbara så det passade ju bra att ha dem där. Hon blev glad för kortet och det känns alltid kul att ge bort då.På detta kortet valde jag att inte ha några övriga blommor eller blad, tyckte inte att det passade och ville inte ta bort fokus ifrån det fina pappret.

Av oss och övriga av gubbens familj fick hon jättefina vinglas hon samlar på. Vi som var med och gav pressenten stod skrivna på kortets baksida.

Sköna maj välkommen

Underbara maj är här, älskar månaden maj, helt klart min älsklingsmånad i alla kategorier. Dagarna blir ljusare och längre, man har semester att se fram emot, blommorna knoppar och djuren kommer fram mer och mer.

På baksidan så låter jag fortfarande fröatomaten hänga framme med frön i åt fåglarna, de har fortfarande svårt att hitta mat i naturen, dessutom tycker jag det är mysigt att fåglarna fortfarande kommer och hälsar på mig......även om jag upptäckt att de är otroligt kinkiga av sig.En lite hungrig sötis kommer förbi och vill ha lite mat.........väljer ut ett frö.........som tydligen inte alls faller i smaken hos den kinkisen som spottar ut den.... hmpf! Jordnötterna är tydligen vad de gillar bättre än solrosfrön.I våran bod har vi uppenbarligen haft en inneboende i vinter som det då inte alls har gått någon nöd på. Ett uppgnaggat hål i våran gräsfröpåse och svarta "prickar" avslöjar vem det kan vara, frågan är bara....var den tvungen att skräpa ner så? hmpf!Har varit duktig och försått lite inne i vår. Gamla askar som det varit vindruvor i är perfekta som miniväxthus. I med såjord, så fröna, på med locket och ställ dem soligt så har du egna små växthus. Inte snyggt, jag vet, men det är så kort tid de behöver stå sådär så då går det bra. När man vattnar dem ställer man dem i badkaret och spolar över locken för då rinner vattnet ner genom hålen i locken långsamt och förstör inte planteringen.Omplanterat och klart. Tomat och basilika ska det bli är det tänkt. Det finns ju alternativ annars, färdiga plantor eller att köpa i grönsaksdisken.......fast det är ju inte lika kul! :o)

RSS 2.0