fjortiskalas

Har slarvats med lite uppdateringar på min blogg.....skäms på mig. Det får bli ändring på det.

Idag har jag iallafall varit på fjortiskalas. Min söta brorsdotter Felicia har blivit 14 år. Hur är det ens möjligt? Känns som om det var i förra vecka hon föddes och jag fick springa över till brorsans lägehet och ge Örjan (deras ödla de hade då) mat.

Börjar bli svårt att veta vad man ska ge ungdomarna så jag knåpade ihop ett grattis kort, en korg i min egen design och ett prsentkort. 
Valde att använda ett underbart ljuslila papper som grund eftersom Felicia gillar lila.  
Presentkortet på 100:- tänkte jag att hon skulle få använda till http://www.altheasmix.se/ och att vi sen åker vidare till Malmköping för lite fika och strosa runt och titta lite för att avsluta dagen med en pysselkväll hemma hos mig. Få se när det blir tid till det men nån gång efter påsk tror jag blir bra så att det är lite varmare ute.
Själva grattis kortet. Figuren är en 3-d figur som jag själv har klippt ut och sen fäst ihop med små 3-d kuddar. Pilligaste jobbet i hela presenten och också det som tog längst tid. Direkt när jag såg figuren tänkte jag att jag skulle göra nåt av den och ge till Felicia.
Jag gjorde en variant av en korg till henne också. Började fläta ihop den och tänkte att jag skulle göra en vanlig traditionell korg med handtag på och ge Felicia, men nånstans fick jag hjärnsläpp och fick inte ihop det helt enkelt så jag fick tänka om och gjorde en egen variant istället. Det blir perfekt att ha pennor i om hon vill det sen men idag fyllde jag den godis.

Ett riktigt trevligt kalas var det iallafall och en god tårta som Felicia själv hade gjort men som jag tyvärr glömde ta kort på.

Snart är dags för mer kalas, nu fyller alla på rad här, en del kort lär jag väl göra så bloggen håller sig väl lite bättre uppdaterad ett tag nu.

Ha det bra allesammans på er. Kram

Packade väskan och drog till fjälls

Då var man tillbaka till verkligheten igen, efter en fantastisk vecka i fjällen så börjar vardagen komma ikapp.

Svärmor fyllde 60 år och bestämde sig för att hon inte ville vara hemma och fira den så hon hyrde en stuga i Lindvallen i Sälen och bjöd med barnen dit...tack för den var underbart att komma iväg.

Den dagen då svärmor fylde år så smög vi alla andra upp klockan sju (!!!!!!) på morgonen för att ha en chans att kunna överraska henne med frukost på sängen och lite paket. Jag var trött, det ska erkännas, men jag piggnade till när jag smög runt i köket i fixade hennes frukost. När alla andra som skulle vara vakna var vakna så gick vi in i svärföräldrarnas rum och sjungandes "Ja må hon leva...." väckte vi födelsedagsbarnet som såg väldigt förvånad ut. Alltid så kul att kunna överraska nån så där. Senare på kvällen gick vill till restaurangen "Lammet och grisen"
http://www.lammet.nu/ för att fira svärmor. Kan verkligen rekomendera det stället, gud vilken god mat! (Tror jag fortfarande är mätt efter den kvällen.) Blev en hellyckad kväll som jag sent kommer att glömma.

Gjorde ett litet grattiskort till henne. Det blev ett stafli kort igen men jag gillar verkligen dem korten. Hade ett underbart Maja papper som jag tyckte passade så fint.


Staflikort med underbart majapapper, hittade blommor som passade så fint ihop med pappret. Embossade svärmors namn i guld eftersom hon helt enkelt är guld värd!


Från sidan så att de fina blommorna syns lite bättre. På "stafliplattan" med den lilla blombuketten på så skrev vi alla våra namn.


Från andra hållet så att det syns lite bättre att namnet Agneta är embossat på ett papper till som är lite upphöjt, blev lite mera djup i kortet.

Veckan i Lindvallen var toppen, mycket skidåkning och andra äventyr hans med. Kände mig som Bambi på hal is när jag för förstagången på 16 år åter stod på skidor igen, är ingen Anja Pärsson talang kan jag ju påstå men jag kämpade på med mina ömma smalben och hade kul.  


Lite bilder från fjället tänkte jag dela med mig. Hade en underbar dag i backen med toppenväder en dag. Titta och njut av bilden, mycket bättre kan det nästan inte bli. Detta är en av de lätta backar som till och med jag klarade av att åka i.


Korvgrillning denna underbara dag vid en av grillplatserna som fanns. Svärfar är grillmästare för dagen och svärmor spanar i backen där ett av barbarnen passar på att åka lite medans korvarna blir klara. Grillad korv smakar helt klart bäst när man grillar dem ute i naturen.

En fantastisk vecka i fjällen blev det och jag hoppas att vi kan göra om det igen nångång.

Ha det bra allesammans och tack för alla fina kommentarer jag får från er!

En liten korg

Min kompis Inger lärde mig för ett tag sen hur man flätar en korg, så himla kul att lära sig nya saker och komma på olika varianter på hur man kan göra för att sätta sin prägel på det hela. Hon tyckte att 1½ centimeter var en lagom bredd på remsorna och att 1 centimeters remsor var lite för smalt......?! Det där tog jag fasta på, klart att en centimeter inte är för smalt så jag tänkte att jag skulle ta och fläta mig en liten korg och prova.
Min lilla korg, så blev resultatet efter lite pill, pyssel och massor med tålamod.
Så här stor blev den! :o) Remsorna är 2 (TVÅ) millimeter breda!!! Hmm, kan säga att det var väldigt pilligt men det gick till slut. Inte världens rakaste, snyggaste eller mest praktiska korg men det var kul också att pilla ihop den. En utmaning till er att prova på kanske...om ni orkar. Typiskt mig att göra en sån här sak.

Ha det bra med er alla, var rädda om er. Kram!!
RSS 2.0