Änglar finns, du är en av dem.

Glad sommar på er.

Har ju varit några dagar med regn och halvdåligt väder men nu har solen kommit fram igen, helt underbart. De dåliga väderdagarna passade jag på att pyssla och det var så härligt med all insperation som bara flödade genom kroppen och ut genom fingrarna, älskar när man får den känslan, då kan jag skapa vad som helst.I vintras gjorde jag några smyckesänglar som sedan dess mest hängt och samlat damm i mitt röriga pysselrum, men så kom jag jag på att sätta änglarna på småt kort som jag gjorde. Blev väldigt nöjd med resultatet, perfekt liten present.En liten lila ängel som jag tycker passade perfekt till majadesign pappret, det är som om det var meningen att de skulle paras ihop.Rosa ängeln passade perfekt ihop med de rosa magnoliablommorna på majadesign pappret. Blev så nöjd med blomman som jag satte dit också, enkelt utan en massa krusseduller.Lite mer blommor till denna guldängel, nöjd med det också. Det är en ständigt en avvägning om hur mycket man ska dekorera, allt handlar om papprets mönster så att det inte blir för rörigt. Även detta papper är ett majadesign papper, inser att jag verkligen är förtjust i dessa papper, love them!Ett kort som skiljer sig lite eftersom som jag valde ett brunt cardstock till bakgrunden och (kors i taket) inget maja design papper, vet dock inte vad det är för papper eftersom det bara var snuttar kvar av det som jag använde. Enklet med blommorna igen som jag för övrigt har köpt på http://www.wildorchidcrafts.com/ Gå in på sidan och spana runt, finns mycket fint där att titta och välja bland.

Nu ska det luftas snabeldraken innan jag åker in till hamnen och tittar på fina bilar och njuter av sol, sommar, hav och trevligt sällskap.

Kram på er alla.

Massproduktion, en ljus idé.

Jag har varit i farten och pysslat massor, perfekt sommarväder för det, regn, även om jag verkligen längtar efter några riktigt varma sommardagar så att man kan åka ut på sjön och bara vara.Men nu har jag i alla fall haft lite tid att pyssla igen. För länge sen hittade jag en mall på nätet på hur man kan göra ljuskort. Väldigt enkla att göra men det har inte blivit av förren nu. Korten rymmer fyra stycken värmeljus som hålls på plats med band.Det var så roligt att göra dessa att jag snart nog gjorde dem utan att titta på mallen. Gjorde dem enkla, vissa ljuskort hade blivit "förmycket" med en massa blommor på också när jag hade så fina papper. Använde mest pappersrester som jag klokt nog hade sparat. En scrappare kastar aldrig nåt, det kan komma till använding längre fram.Tyckte det är viktigt att göra även baksidorna på korten fina för att få ett fint helhetsintryck. Försökte skära pappret så att mönster eller texter skulle komma med så bra som möjligt.En liten närbild på ett av ljuskorten. Gillar det mönstrade pappret, som jag inte kommer ihåg vad det heter. Det är text som i en ordbok på engelska som förklarar olika kärleksord. Jättegulligt tycker jag och perfekt att ge till nån man tycker om.Baksidan på ljuskortet ovan. På baksidan av ett av kortet står det: "Don´t find love, let love find you. That´s why it´s called falling in love, becaus you don´t force yourself to fall, you just fall." såå fint, älskar ordspråk och citat, de kan man aldrig samla på sig för många av.  En närbild på ännu ett ljuskort jag gjorde. Det lila mönstarde pappret är ett maja design papper som jag är väldigt förtjust i. Bandet som jag använt för att knyta in ljusen med har jag köpt hos http://www.altheasmix.se/ som har många fina band och som jag kan rekomendera.


Hoppas ni alla har en riktigt bra sommar så här långt, var rädda om er.

Boys boys boys

Nu har det blivit sommarlov för barnen, så underbart härligt för dem. Tänk när man själv var liten och hade sommarlov, fullt upp hela dagarna med bad, lekar och massor med upptåg. Man skulle ha sommarlov igen. Tittade i fredags när studenterna for i kortgen genom stan, mins min student också med glatt minne, tänk att man orkade festa så mycket så länge då men vilka blåsor jag fick underfötterna i de skorna jag hade. Ljuva tider.

Har också haft fullt upp med kallas. Inom loppet av en vecka har gubben min och jag grattat tre gossar. Eller gossar och gossar, kanske fel ordval när den yngste fylde 18 år och de andra två är över 30 år, men fina pojkar är de alla tre.  Först ut var våran vän Krille. Barndomsvän med min gubbe, tänk att de börjar bli så "gamla", vart tar tiden vägen. Så himla trevligt kalas där vi bjöds på grillat och supertrevligt sällskap. Alltid lika kul att träffas och prata.

Tycker det är så himla svårt att göra kort till killar, tycker att det lätt blir lite för tråkiga färger, brunt och grått är ju inte direkt uppiggande men med lite blommor så piggas man alltid upp lite. Gjorde en lite udda variant av staflikort till honom så jag tycker blev lite cool. Fäste hans namn med två brads som ser ut som skruvar och embossade hans namn med silver. Ett lite anorlunda grattiskort som jag blev ganska nöjd med till slut.Martin är en god vän till oss som vuxit upp i samma område som gubben min och varit dagbarn hos svärmor. En sån himla trevlig kille. Han fyller egentligen år på samma dag som min systerson men eftersom vi inte kunde komma den dagen så bjöd han hem oss till helgen och serverade hemmagjord pizza, Satt både länge och väl och pratade och hade trevligt.

Kortet till honom har jag återigen använt brunt cardstock som grund och ett majadesign papper ur serien fika. Har även här använt brads som ser ut som skruvar, tycker att de passar så himla bra till killkort. Några små enkla blommor som får mjuka upp det hela lite grann.Robin, min lilla systerson som har fyllt 18 år och nu är vuxen, hur gick det till?! Den spralliga, glada och genomsnälla lilla pojen som växt om alla med buller och bång och nu ser ner på oss där uppefrån. Stollt moster som fasen är jag iallafall åt honom, liksom självklart åt alla mina fina syskonbarn, de förgyller våran tillvaro. Var där i onsdags och grattade honom. Där han överraskades med att få en illgrön snygg volvo av familjen, så nu syns han i trafiken. Förutom kortet ifrån mig så fick han en slant att handla för, svårt att veta vad man ska ge ibland. Han så fick en den största gurkan jag hittade i affären, vet ingen som älskar gurka så mycket som Robin och glad blev han för den. Bjöds på smörgåstårta som var otroligt god. Men artonåringen hann inte stanna hemma så länge, han var tvungen att fara in till stan så att han kunde gå på krogen direkt, man får ju inte spilla tid.

Även han fick ett staflikort av mig, förlåt min enformighet men jag gillar dem verkligen. Hade ett majadesign papper som grund den här gången och brunt cardstock använde jag att stämpla på där jag sen guldembossade. Mjukade upp kortet med en stor brun rosett under några blommor.  

Garttis alla boys.

Boken ifrån loppisen.

I april var ju jag på en loppis i stan och tittade runt lite och gjorde lite fynd, bland annat hittade jag en bok som jag hemlighetsfullt talade om att jag skulle göra något med......nu har jag gjort något med den och blev väldigt nöjd med den. Hittade insperation på nätet där nån hade gjort nåt liknade med en bok men hur jag än letar och letar OCH letar kan jag absolut inte hitta den sidan igen....så frustrerande faktiskt.

Gjorde en liknande bok till en underbar god vän till mig som hon fick för nån vecka sedan, glömde dock att ta kort på den. (Sorry!)

Meningen med boken är att man ska ha den som ett memo, dvs att man ska stoppa i komihåglappar eller liknande mellan sidorna i boken så att man smidigt ser dem och kommer åt dem.

Var väldigt kul att pyssla i ordning denna bok men att limma fast banden var det enda tålamodskrävande delen i processen, och kanske lite tålamodskrävande att vika alla sidorna.Boken en loppisfynd, vek alla sidorna (ca 200 sidor.) och försökte få dem så raka som möjligt, blev lite trött på vikandet nånstans runt sida 120. ;o)Den lilla söta fjärilen hittade jag i en butik uppe på öster som heter "Vita rum", spetsbanden är också ifrån den butiken.

Har ni några överblivna böcker så vet ni vad ni kan göra med dem, eller ge dem till mig.

Hoppas alla har det riktigt bra nu när det blivit sommar på riktigt. Skolavslutningar imorgon med sommarlov, gudars så härligt det skulle vara med lite sommarlov.

Kram på er alla och var rädda om er.

You´ve got mail

Nu har jag pysslat lite igen, en amerikansk postlåda blev det den här gången. Tack snälla Jenny http://jennyscrapokort.blogg.se/ som var så snäll och skar ut mallen till mig med sin Sure cuts a lot maskin. ( Och ja, jag är avundsjuk....vill också ha en nu. ;o) ) Det var lite pilligt att sätta ihop den ibland men på det hela gick det bra. Blev väldigt söt i lila och så glad att jag hade rosor som passade perfekt till.Framifrån. Gjorde inte så mycket utsmyckning, tyckte det räkte med det som jag satte dit eftersom både brevinkastet och luckan sitter där, inte så mycket utrymme att sätta saker på  då.En enkel swirl på sidan. Tycker den är så himla fin. Busskut som finns på http://www.altheasmix.se/ att köpa.Baksidan. Lite mera plats för utsmyckning men jag ville göra förmycket, blev nöjd med det och äntligen börjar jag få till det där med rosetterna.Luckan går att öppna och post har han fått redan gubben min.
RSS 2.0