Ljus till höstmörkret

Jag har gjort ett ljus med motiv ifrån Breakfast at Tiffanys och en tillhörande tändsticksask. Blev nöjd med resultatet, det är så enkelt och så roligt att göra och går ganska fort. Passar ju helt perfekt nu när det är så mörkt om kvällarna. Hög mysfaktor.  

Så nu fyndar jag servetter överallt som jag tänker använda mig av när jag gör fler ljus.
Stilligt par. En servett som jag smält in i ljuset och sen dekorerat med blommor och band.  Gjorde i ordning baksidan på tändsticksasken också och tycker att det blev snyggt fast att jag inte fick med hela texten men jag tycker inte det behövs man vet vad det står ändå.

Just nu håller jag på med ett gigantiskt projekt, hujeda mig. Har aldrig använt så mycket färg och papper på en gång tidigare förrut. Tänker inte avslöja nånting nu, ni får se resultatet snart....hoppas jag. Tror att det kommer att bli riktigt bra när det är färdigt.

Hoppas ni alla har det riktigt bra nu när hösten är här på alvar efter att vintertiden gjort sitt intrång. Ljusare mornar och mörkare kvällar. Tänd mycket ljus och kura ner under en filt och se nån riktigt bra film är mitt råd.

Kramen på er allesammans!

en ny noblessask

Jag har gjort en ny noblessask. Hittade ett mönstrat papper som jag tyckte skulle passa så bra till personen som ska få asken, men jag visste inte vad jag skulle göra med pappret, så det blev en noblessask. Gillar verkligen pappret (som jag tyvärr bara hade ett av) men jag minns inte vad det är för papper eller vart jag köpt det.

Till alla som vill börja scrappa lär er en sak från början som inte jag fattade, köp ALLTID minst TVÅ ark av alla ni köper!Gjorde så gott jag kunde för att så mycket som möjligt av de söta bilderna skulle komma med. Har ingen bra låsanordningen men ett sött band fick duga bra istället.Insidan. Denna gången var det bökigt att få i chokladen, fattar inte varför det ska bråkas för ibland när man håller på. Men jag fick i den till slut.Köpte nya spelbinder för ett tag sedan och de passade så fint i hörnen. Även på sidorna försökte jag få med så mycket som möjligt av bilderna. Det är inte mycket kvar av mitt mönstrade papper nu efter denna ask men jag är glad att jag fick till det bra och att det räckte.

Så kan jag meddela att det är stora saker på g i min lilla pysselvärld. Wiii!! Kommer att återkomma med bilder snart.

Nu ska jag ut en sväng i det UNDERBARA höstvädret som kommit tillbaka idag. Härlig blå himmel och strålande sol här.

Kram och ha det bra med er.

Nåldyna


För ett tag sen var jag hos Min goa vän Inger och pysslade, fick med mig lite spetstyg så att jag kunde prova att göra en egen nåldyna, blev nämligen väldigt förtjust i de hon hade gjort. Gud så kul det var att göra!Min först nåldyna som jag gjort, äntligen har jag nånstan som jag kan göra av mina underbara nålar på.Baksidan. Tog spetstyget runt ett vitt tyg och inanför hade jag gjort en hård boll av ullrester som jag hade hemma. Den runda delen är en gammal biltema tejprulle som jag dekorerat med papper och olika spetsar.

Inte så pjåkigt för att vara min första.

Tack snälla http://lillapysselinger.se/ för att du delade med dig till mig av din spets och kunskap. (spetskunskap. ;o) )

Äntligen kom jag till Magnolia butiken i Borås och min gubbe är underbar!

Nedan ser ni butiken som jag länge velat besöka,, Magnolia butiken i Borås. Lätt att hitta dit, det är bara att ta sikte mot Knalleland.

Jag har läääänge velat åka dit men det har inte blivit av tidigare, inte så lätt alltid att få med gubben sin, magnolia och scrapbooking är inte hans största intressen om man säger så, men nu var det faktiskt hans förslag att vi kunde åka förbi där. Han är helt underbar min gubbe!Svårt att missa butiken när entrén ser ut så här.

De hade release för några nya produkter när vi var där, något som vi inte visste om innan, sååå mycket folk. Rättelse, så mycket kvinnor det var där. Det stod en stackars besvärad man vid kassan tillsammans med en kvinna, och min gubbe ställde sig vid ingången, det var bara dem två som representerade den manliga sidan när jag var där. 

Såå många fina magnoliastämplar de hade där, hade jag varit miljonär hade jag köpt en av varje, nu drabbades jag istället beslutångest. Men till slut fyndade jag några fina Tilda stämplar.


 

Här är den fina lilla kassen full med underbara små fina fynd ifrån Magnolia butiken.Och så här ser det ut när man hällt ut det. Egentligen är jag inte så förtjust i punchar för jag får för ont i armen av dem men Martha Stewart punchen kunde jag inte låta bli, den har jag velat ha länge. De två andra puncharna passade så perfekt till en punch jag redan hade hemma som jag älskar, dessa jag köpte nu är en storlek större och en mindre. 

Hittade ockås fantastiska doohickey dies, åh vad jag gillar dem massor redan. Sen hittade jag några fina hatt nålar som jag inte kunde motstå. De kommer ni få se mer av snart.

Det var lite tråkigt att jag hade så dåligt med pengar när jag var där. Inte så kul att gå runt och räkna u huvet och hålla reda på vad allt kostar, men då sa min underbara gubbe att köp det du vill ha så kan jag betala. Hrm, inte riktigt allt jag vill ha, det hade vi inte haft råd med.... men jag kunde shoppa loss lite mera. Sa jag att min gubbe var underbar?!

Efter Borås åkte vi vidare till ner till Ullared för att shoppa kläder. Det gillar jag massor, dock var det mindre kul att stå i kö i två timmar....men det var det värt.

Gubben min kunde inte låta bli att skratta åt mig när vi åkte hemmåt, var tvungen att titta i min underbara magnoliapåse flera gånger och beundra mina fynd.

Det var en underbar helg, visserligen hade jag fruktansvärd värk på söndagen men det var såå värt det.

Underbart höstväder ute idag, hoppas ni har det lika bra som jag.

PS: Har jag talat om att min gubbe är underbar? ;o)

Mera ljus

Såna här ljus har jag gjort förrut men så blev jag så insperead att göra såna igen när jag såg hur http://lillapysselinger.se/ hade gjort sinna ljus. Snygga! Inger var så snäll så när jag var där i förra veckan så fick jag några fina servetter av henne att göra på själv. Detta är faktiskt väldigt lätt att göra själv och väldigt roligt.Audrey Hepburn från Breakfast at Tiffany´s. När jag hade gjort det här ljuset så kände jag bara att "det här ljuset ska bannemig min svägerska få". Men hon fyller ju inte förrens i april så jag åkte helt enkelt ut till dem och la den  i deras brevlåda...utan adressat och önskade henne en hjärtligt vardagsgrattis till henne. Man kan väl få fira lite spontant på vardagarna också tycker jag. Så nu är det avslöjat, det var jag! Hoppas hon blev glad för denm det är ju liksom bara att elda upp annars.Dessa två ljus blev jag också väldigt nöjd med. På mina ljus har jag satt dit halvpärlor, blir lite mera effekt.Stilfullt i svart med genomskilniga kristallpärlor. Dekorerade med svart ocksåoch en svart ros. Elegant den lilla svarta.

Nöjd med dagen i sin helhet. Hoppas jag gjort någon lite gladare, det gör ju en själv glad i så fall.

Det är kanelbullens dag förresten, håller på att baka, få se hur det går med det. om det blir bra så blir iallafall min gubbe väldigt glad. ;o)

Ha en riktigt finfin dag med er allesammans. Kramen på er.

Till min mor

Min kära mor fyllde år i lördags och det firades med att hon bjöd på underbart goda matpajer, så gott!

Det är så svårt att ge föräldrar presenter när de fyller eftersom de har allt, och då menar jag allt....nästan.

Jag köpte olika saker som jag alstrade så att det skulle bli lite roligare att få.
Ett vitt halvtort vin fick hon som jag altrade om så att det skulle passa övriga pressenter.En ask som jag gjort. Min första och ja....jag måste verkligen gå en kurs i det hos min vän http://lillapysselinger.se/ som gör så underbart fina askar. Dessutom led jag av både pappers- och av tidsbrist när jag gjorde dessa askar så jag är ändå ganska nöjd.Och det är ju ändå innehållet som räknas, nobless choklad.Gjorde ett ljuskort till henne också. Tycker dess kort är så fina och roliga att göra i sin enkelhet.Ljuskortet på baksidan, går i samma tema som asken.Lite ljus som lyser upp i höstmörkret går alltid åt.I påsen har jag köpt fina dinkelkex som är väldigt goda. I glasburken har jag lagt parmachips. Det är lufttorkad tunna skivor av parmaskinka som är otroligt gott att knapra på. Konservburken fyllde jag med miniostar och som jag hoppas passar ihop med det övriga ätbara.

Så heltenkelt fick mamma en myspåse med ljus och lite gott att äta.

Jag vill också snabbt be om ursäkt över att vissa bilder inte är vridna rätt men tekniken och jag kom inte överrens riktigt idag.

Hoppas alla har det riktigt bra, det underbara höstvädret håller i sig så det är bara att njuta allt man kan.
RSS 2.0