En ljus idé

Jag köpte för ganska länge sedan en lampskärm på en loppis som jag hade en idé med vad jag skulle göra, men till det behövdes en limpistol som jag inte hade...nu har jag en.

Det var faktiskt efter tv programet "bygglov" på tv4 som jag fick idén till det jag nu gjort. Det gjorde en väldigt steril klädd lampskärm som jag sen utvecklade i mina tankar till vad det sen blev.Här är resultatet, bilden tog jag utan blixt så att ni får se hur det lyser. Lampskärmen bestod alltså bara av skalet. Hade så himla mycket ljusmanchetter hemma som jag dels använde själv förrut och som jag dels fått från mormor och mamma.


Använde limpistol för att fästa blad och rosor på lampskärmen, hur kul som helst att använda limpistol. Klädde även en del av underdelen av lampan med blad för att dte skulle bli ett mysigt sken.Gjorde lampan som en kul grej, inga planer på att hänga upp den nån stan än i mitt pysselrum när det är färdigt där och om jag hittar plats för den.

Från början hade jag tänkt använda mig av många olika sorters blommor men det blev automatiskt till slut samma rosor och några små vita blommor av nåt slag, fick för mig precis när jag började att det kanske skulle bli för rörigt annars.Lampan kanske ändå passar bäst på vinden, haha. Men den lyser inte upp särskilt väl om jag ska vara ärlig, kan bli krångligt att hitta även om vinden är det enda stället i huset som det just nu är ordning i känns det som. Tar nog ner lampan till mitt pysselrum ändå.

Ha en fin höstdag med er, det är ju så underbart väder ute nu, solen skiner och mycket bättre kan det inte bli.

På bergäran....min väska

Min underbara svägerska skrev om sin väskvånda i sin blogg för ett tag sedan. Jag föreslog att hon skulle sy en själv, det hade jag gjort för ett par år sedan och det var inte så krångligt....men sen har jag ju inte så höga krav på mina väskor häller. Hon önskade då att få se den i min blogg så det var bara för mig att fara upp på vinden och leta reda på den, allt för min svägerskas önskan.

Väskan är gjord av jeans och är enkel att göra, bara man har en kraftig symaskin som orkar sy igenom flera lager jeanstyg.Så här ser väskan ut framifrån. Har helt enkel bara klipt av ett ben på ett par gamla byxor, sytt igen nederdelen på den så att jag får den längd på den som jag vill ha.Väskan bakifrån ser nästan lika dan ut som framsidan. Valde att sy ditt märket på byxorna på väskan som en liten detalj. Inga Levis här inte.Bestämde mig för att ha med en del av byxlinningen på väskan och då föll det sig naturligt för mig att ha med knappen som en rolig dekoration som man dessutom kan knäppa upp om man vill.

Handtagen är en liten rolig detalj som ni kanske inte märkt ännu men om ni tittar noga så ser ni nog vad det är....follen längst ner på byxbenet. Jag bara klippte bort dem, klippte dem på mitten och sydde fast dem som perfekta handtag, lät dem vara lite fransiga.Hällorna sparade jag också. Behövde bara sprätta upp nederdelen på på dem och sen sy fast dem på väskan när jag hade sytt dit linningen på väskan. Att sy dit byxlinningen var det krångligaste av den anledningen att det blev tjockt lager av jeanstyg och någar symaskinsnålar gick åt innan jag hittade extra starka nålar i en butik, den nålen håller än.Sprättade bort jeansfickorna och plaserade dem på väskan och de är perfekta att ha saker i.


Insidan av väskan är inte så snygg kanske men det ryms mycket i den. Det enda som jag idag ångrar är att jag inte kommit på nåt smart och snygt sätt som man kan stänga väskan på.

Det var min smidiga, praktiska och anorlunda väska.

Som en parantes kan jag nämna att min svärmor har sytt massor med superfina och jättabra väskor som hon förra helgen stod och sålde på tuna marknad. Jag skulle ha stått där och sålt lite ljuskort som jag gjort men på grund av sjukdom så var jag hemma. Men svärmor hade fått några ljuskort att provsälga för min räkning, det gick bra måste jag säga, fem av sju kort såldes....nice. Tack svärmor för att du sålde dem åt mig, lite fickpengar är aldrig fel.

Sorglig lycka

Altheas mix stänger sin verksamhet och säljer ut allt i butiken till 50%

Jag har älskat att handla på altheas mix för hennes breda utbud bland scrapbooking saker och när man fått hem sakerna så är det som julafton när man öppnar det fast man vet vad man beställt. Jag har också haft förmånen att träffat kvinnan bakom Altheas mix, Mita, en varm, underbar och en fantastisk kvinna som jag önskar lycka till med allt i framtiden, jag hoppas verkligen att jag får chansen att springa på henne nångång då och då iallfall.

BLOGGCANDY!


det är 50% på ALLT i butiken hos http://altheasmix.se/ Visst är det det sorgligt att butiken stänger MEN 50%!!!!! fatta vilken lycka och vilka fynd man kan göra. Skynda fynda! Förra veckan fick jag hem det här, (+ papper som jag glömde fota) massor med underbara band och fina stämplar och diverse dekorationer m.m. Allt det underbara syns inte riktigt men det resulterade i att jag måste åka till IKEA och införskaffa lite mer förvaring, och IKEA är ju inte fel det heller.

I övrigt sitter min förkylning kvar som ett järngrepp om mig, men nu verkar iallfall hjärnan börja funka lite igen.

Ha det bra med er i det fina höstvädret.

kalas och sjukstuga

Här är det sjukstuga. Förkylning som vägrar släppa taget om mig, jag blir helt enkelt galen. Är så där genomförkyld så att inget i kroppen verkar vilja funka. Man sätter sig ner för att försöka pyssla lite men så kommer man på sig själv med att bara sitta och stirra på det man har framför sig och undra, "vad fasen var det jag skulle göra?" Men snart är jag pigg igen hoppas jag. (Men man kan ju inte annat än att facineras av att en microliten bacill kan slå ut en vuxen människa så totalt.)Min väns dotter fyllde år för ett tag sedan och grattades i helgen. Tyvärr var jag hemma i kurerade mig så Tomas fick gå dit själv. Hade köpt en pysselbok till henne och så gjorde jag grattiskortet ovan. Har faktiskt inte gjort den förrut  men den är väldigt enkel att göra.

Dekorerade med Magnolia stämplar som jag tycker är så söta och som jag tycker passade perfekt till en 5 åring flickas grattis kort. Kul att göra nåt riktigt "tjejigt" och använda mycket rosa ibland. 

 

Så här ser kortet ut när det är vikt, skuret och står som det ska. Snyggt i sin enkelhet.Min syster fylde också år för ett tag sedan. gjorde då detta grattiskort tilll henne. Det var faktiskt hon som gav mig idén till det, fast det vet hon nog inte om. Saken är den att hon var inne i mitt pysselrum för flera veckor sen och tittade och fick då syn på Magnolia stämpeln föreställande sjöjungfru. "Åh, där är ju jag." utbrast hon. Que tänkte jag innan jag insåg, förbövelen. Min syster är född i jungfruns tecken och jag hade aldrig tittat på stämpeln som ett stjärntecken faktiskt. Så tack vare det fick det bli denna Magnolia stämpeln på hennes grattiskort. Men det fick mig att inse en sak.....jag vill verkligen att nån gör stjärntecknen som stämplar, jag har inte hittat några iallafall.

Hoppas ni alla är friska och krya. Ha det bra med er.Vitt på vitt (julkort nr 11)

Här ställer jag upp med ett bidrag till en tävling som finns på  http://altheasmix.blogspot.com/ Utmaningen går ut på att göra ett julkort i vitt.Julkortet är enkelt gjort med ett vitt cardstock som är 10x20 cm som vikits på mitt och då blir 10x10 cm. Har stansat ut snöflingor i olika storlekar, den stora är en Marta Stewart punch och som jag sen har haft crystal glitterlim på för att få lite effekt.  Jag har punchat ut granskogen i vitt cardstock med en punch också den ifrån Martha Stwart.På insidan har jag stämplat "Det strålar en stjärna..."Den vita granskogen har jag satt ditt med 3d kuddar för att ge djup åt skogen och få det att hända nåt med kortet.

Detta julkort hade jag faktiskt klart innan jag såg veckans utmaning, jag tänkte att jag kanske skulle vänta lite med att lägga ut det till det iallafall blivit höst, första september får väl betraktas som höst.

Ha det bra alla och ut och njut av det fina höstvädret.
RSS 2.0