Romantisk noblessask


Jag fick en släng av romantik över mig för ett tag sedan då jag gjorde denna noblessask. Blev så väldigt förtjust i bilden med den lilla flickan så jag bestämde mig för att göra nåt av det och det blev till slut en noblessask. Färgerna i bilden bestämde vilka andra färger jag skulle använda mig av.Ett mörkbrunt cardstock fick ligga till grunden. Bilden använde jag för att plocka övriga färger, denna gång blev det romantiska rosa och cremegula toner. En liten rosett fick jag äntligen till under blommorna och bladen. Blommorna är köpta på  www.wildorchidcrafts.com  Bilden har jag skrivit ut ifrån nätet och jag kan tyvärr inte längre komma ihåg vart jag hittade den. Det rosa pappret är Pion och den lilla fjärillen är köpt på Panduro.Bandet längs sidan är helt underbar att använda till sånt här och den har jag köpte på mixen.jetshopfree.se. Jag har på denna ask inte använt mig av nån låsanordning, fick inte till det, dessutom är det väl meningen att asken ska vara öppen så att man får tag i chokladen.Asken öppen och fylld med en massa härlig noblesschoklad. Vem som ska få asken vet jag faktiskt inte, gjorde den förutsättninglös utan hänsyn till vem som ska få den eller varför.

Ha det bra med er och hoppas ni får en riktigt bra och fin helg.

Mixens scrappträff

Innan jag skriver något annat vill jag börja med att tacka http://mias-mix.blogspot.se/ http://mixen.jetshopfree.se/default.aspx för denna toppendagen som det blev.

NU börjar min kropp vakna till liv, både kiropraktorbesök i dag på förmiddagen och anti-gympa på eftermiddagen, såna dagar gillas. Alltså, det är detta som krävs efter att scrappat en heldag i helgen som var.

I lördags var jag och flera stycken med mig i Gripenskolans matsal, var där strax efter nio på morgonen och stannade fram till 18 på kvällen och jag hade en helt fantastisk dag där jag tillsammans med fantastiska människor skapade och scrappade hela dagen.

Jag har bråkat lite med mig själv om vilka bilder jag vill lägga ut eftersom det finns personer som kanske inte vill synas hejvilt på min eller andras bloggar, så de bilder jag valt visar så lite ansikten som möjligt, men ni andra får ändå se hur många vi var som hade en trevlig dag där.Några av dessa fantastiska människor som skapade underbara och helt makalösa saker denna dag.Ni ser, jag är inte en ensam galenpanna som sysslar med denna hobby, vi är ganska många. Det var så kul att gå omkring ibland och kika på vad andra skapar och framförallt hur de skapar. Det är så kul att se vilka tekniker folk använder sig av och hur de använder matreal och olika färgkombinationer tillsammans.  Mia på Mixen var den som anordnade denna scrappträff och jag vill bara säga tack Mia för en fantastisk dag som var så lyckad. På morgonen så blev de lite Te/Kaffe och smörgås, så gott då jag inte hade hunnit med detta innan jag åkte. På bilden ovan står vi i kö för lunch som bestod av Tacos, gud så gott det var. En liten fikastund hann vi också med senare och det behövdes en liten sockerkick för man blev lite seg i skallen att sitta så länge.  Jag tog mig friheten att visa några kort som var med i en av tävlingarna där man skulle följa en mall. Av en mall kan man alltså få denna variationsrikedom på kort, så himla kul att se. Valde att inte lägga ut några av dessa underbara lo som de tävlades med eftersom det är fotonpå dem, men de var underbara, det kan jag försäkra.

Tack alla ni som var där, hoppas vi syns på nästa träff, och ni andra som inte var där, ni missade något.

Ha det bra allesammans och ta det lugnt i aprilvädret.

Påskägg


Tänkte att jag skulle göra ett snabbinlägg här på bloggen ikväll. Idag har jag haft en underbardag där jag bara har pysslat och pysslat och pysslat vilket gör att min kropp mår som en påse skit just nu.....men knoppen mår toppen!

Bilder och kommentarer kommer alltså imorgon, idag tänkte jag visa gubbens och mitt påskägg som jag gjorde till förra helgen. Det var min goda vän http://lillapysselinger.se/ som tippsade mig om det, att ta några gamla påskägg, måla dem med hobbylack och dekorera dem.Gobben min fick ett svart påskägg och jag det vita.Målade ägget i flera lager så att det skulle bli ordentligt täckt, det gick fortare att måla det svarta än det vita då färgen täckte mycket bättre. Tog en svart spets runt båda ägghalvorna som jag limmade dit. Ett svart sidenband som jag gjorde en rosett av. Tog sedan svarta rosor som jag köpt på http://www.wildorchidcrafts.com/, bladen har jag stansat ut.Mitt påskägg krävdes att jag målade i flera lager. Satte en vit spets på bägge ägghalvorna och en vitt brett sidenband som knöts till rosett. Hade biltemas aluminiumtejp http://biltema.se/sv/Bygg/Tejp/Maskerings--och-monteringstejp/Aluminiumtejp-29650/ som jag tejpade på båda sidorna av ett papper innan jag stansade ut bladen . Till blommorna använde jag  nellie snellen punch. Erkänner att jag just nu är inne i en period där jag använder mycket aluminiumtejp men det är verkligen roligt coh ger en häftig effekt.

Det var allt från mig för idag, hoppas återkomma redan imorgon för att visa och berätta om min fina dag jag haft idag.

Kramar på er allesammans.

Dianas Memory

Hej igen allesammans, hoppas ni har haft en lika bra påskhelg som jag haft. Vårvädret vet jag inte vart det tog vägen men att få vara ledig i fyra hela härliga dagar med sambon har verkligen varit toppen.

På skärtorsdagen var gubben och jag hos svärföräldrarna och åt en underbar påskmiddag i deras nya kök och på påskaftonen for vi till mina föräldrar och åt påskmiddag. Visst är det underbart att bli bortbjuden på middagar. Alla mina syskon med respektive och barn var där, med undantad av min syster Diana som istället for till sina vänner i Ö-vik hela påskhelgen. Eftersom hon inte kunde vara med så gjorde jag en liten present till henne som hon egentligen skulle fått i julas men tekniska omständigheter satte stopp för det så hon fick det nu istället. Tycker det är så himla kul att verkligen överraska folk.Det jag gjorde till henne är något som jag verkligen kan rekomendera andra att göra och ge bort då det är så himla enkelt och kul att göra och verkligen uppskattas av den som får det. Jag gjorde ett memory som jag gav henne och det som betyder mest av allt för henne är hennes söta hundar så det fick bli motivbilderna till memoryt. I det här fallet var det asken som fick bestämms storleken på korten. Asken har jag enkelt klätt med brunt cardstock, stansat ut bokstäverna i grönt cardstock. Blommorna och bladen har jag gjort själv med olika stansar och dies.Här är alla korten i asken. 166 kort blev det, dvs 83 par. PJUH!!! Var ganska trött på att göra memorykort till slut, särskilt då jag med en stans rundade alla hörnen på korten. Bilderna har jag hittat på hennes Facebook och bloggar http://tervenlin.blogspot.se/ och bilder som jag själv tagit. Bilderna skriver man ut på en vanlig skrivare i den storlek man vill ha, tejpar med dubbelhäftande tejp på det cardstock innan man sen laminerar alla kort. Skär ut korten genom plasten och det är klart. Enkelt och kul. Jag rundade som sagt hörnen eftersom hörnen kan bli väldigt vassa men det gör man som vill.Här är några av bilderna som jag valde att ha med i memoryt. Det är svårt att begränsa sig ibland. Att korten blev gröna är faktiskt Diana själv som valde, utan att hon vet det. Jag lurade henne helt enkelt till http://mixen.jetshopfree.se/default.aspx en vinterdag för att få skjuts hem när min bil var på verkstad, jag frågade henne vilka färger jag borde köpa på mina cardstock. "Jag vet inte, jag gillar ju iallfall grönt." Så då tog jag ett grönt cardstock och visa henne som hon gillade. Det gröna cardstocket passade dessutom väldigt bra då det är många naturbilder som matchar färgen.

När jag hade gjort klart memoryt natten till långfredagen stod ögonen i kors på mig. Jag åkte hem till Diana och med en nyckel jag har tog jag min tyst in genom porten. Så tyst som jag bara kunde smög jag mig fram till henne dörr och så tyst som det bara går hängde jag en kasse på hennes dörrhandtag och snabbt smyga därifrån så att inte hennes hundar skulle vakna. Det var planerat att hänga memoryt på hennes dörr som en överraskning. På morgonen fick jag ett sms där hon tackade för pressenten och meddelade att hon skulle öppna den när hon var framme i Ö-vik. Fick ett sms på kvällen ifrån henne när hon hade öppnat pressenten och hon tackade massor för memryt. Verkar som om hon blev glad. :o)

Ha det bra med er allesammans och många kramar på er.

9 årsdagen

Idag fyllde min systerson Simon 9 år. Han är stora killen nu och inte lätt att hitta på presenter till honom. Han fick ett familjespel. Han fick också lite spelkulor av mig och dem la jag i burken på bilden nedan. Burken är rolig att göra. Jag använder mig av Tupperware konservöppnare och öppnar min burkar i botten när jag ska använda dem. Sen diskar jag dem nog och torkar dem innan jag kan använda dem. Botten som jag oppnat är sedan lätt att limma tillbaka när du lag i presenten. Burken klär jag med olika cardstock papper, i det här fallet en brunt i grunden och sedan ett blått där jag har stämplat in ordet "Gratulerar" och sedan haft embossingpulver i silver på ordet.Baksidan snörde jag ihop med två band i guldbrun och ljusblått. Något som kanske inte syns så bra på bilderna är att jag på locket, (och botten) har använt mig av cardstock som jag sedan tejpat med aluminium tejp och embossat i min cuttlebug så att mönstret blev ett spindelnät. Blev snyggt att gömma den lite fula botten och toppen med nåt silvrigt.

Det är kul att ge bort nåt i en burk eftesom den som får den aldrig kan gissa vad det är i den och de sitter och klurar på hur i all världen jag fått i presenten.

Idag skulle också min farmor ha fyllt år men hon gick bort förra sommaren, saknar henne massor men nu får hon iallafall vara med min älskade farfar.

Hoppas Simon haft en riktigt bra dag och att han är nöjd med presenterna han fått. Grattis på dig lill-smurfen! :o)

Anteckningsblock på plats

För ett tag sedan fick jag syn på ett altrat anteckningsblock som jag verkligen gillade men sen glömdes det bort som det ofta gör med olika saker. Det var på http://mormormargareta.blogg.se som jag hittade idéen till blocken. Men så när vi skulle göra klart i mitt pysselrum blev jag ivägskickad till Clas Ohlsson för att köpa de vinklade vägguttagen, när jag stod i kassan och skulle betala så hade de smala anteckningsblock liggandes där och jag kom ihåg de där altrade blocken jag ville göra. Swooop så låg det några block på kassabandet.

Nedan är resultatet av två av blocken jag gjorde.Gjorde ett som gick i grönt som jag tänkte att min fina svärmor skulle få för att ha i köket. De har nämligen bytt kök och deras nya går i grönt, det är sååå snyggt. Tänkte att ett block i grönt skulle passa bra. På blockens baksida har jag fäst magneter så att man kan ha dem på kylskåpsdörren och veta var de är. (Man hittar ju aldrig nåt att skriva på när man behöver det.) Missade dock att min svärmor aldrig har nåt på sin kyl eller frys men nu gav jag henne visst inget val. ;o) HeheJag gjorde ett som gick i brunt som jag tänkte att det skulle passa bra på våran kyl i köket. Blev nöjd med båda blocken och framför allt var de så roliga att göra och äntligen blev man av med en massa spillpapper som man sparat och egentligen inte vet vad man ska gör av. Nu har ni tipps på det, gör block.Så här "snygga" är de på baksidan. Har limmat dit tunna platta magneter så att blocken sitter snyggt på kylskåpsdörren.

Jag vill också tacka för alla jättefina kommentarer jag fått och för alla som besöker min blogg, så himla glad och tacksam. Det är verkligen kul att smyga in på statistiksidan och kika hur många det är som besökt mig. TACK!!!

Hoppas ni inte blev alltför lurade igår på första april dagen, själv klarade jag mig men känner mig dock en smula lurad på snön som kom, WHAT liksom! Men nu är det snart vår på alvar....hoppas vi.

RSS 2.0