Min älskling har fått en loppa

Det var ju alla hjärtans dag förra tisdagen, jag hoppas ni firade den med de som betyder mest för er. Själv hade jag en 100% mysdag i all enkelhet med min älskling. Som vanligt jobbade han alldeles för länge men när han kom hem blev det mysmiddag med efterätt. Han var så gullig och hade faktiskt köpt mig en pressent. Jag fick ett underställ som ska hålla mig varm när vi är ute och går. Ingen fryser som jag så jag blev överlycklig. (Så nu kan han få tillbaka sin långkallingar.)

Jag gav honom en liten grej som jag gjort själv. Minns ni loppan som vek mycket som barn? En sådan variant har jag gjort till min älskling. Han blev väldigt glad för den och jag fick hans tillåtelse att publicera bilder på den här på bloggen, även med de små fraserna på insidan.Perfekt att cardstock är exakt kvadratiskt eftersom det underlättar att vika loppan då. Pappret är ifrån Pion och även blommorna är pionpapper som jag stansat ut och haft glossy på för att göra de tjockare och blankare, helt enkelt ge dem lite dimention.En loppa ska ha olika färger så att man kan bokstavera det när man viker loppan fram och tillbaka. Så jag satte olika färger på de stora blommorna med olika glitterstick. Orange, silver, grön, koppar, blå, svart, röd och guld.


     

På insidan skriver man sen olika saker. När jag var barn var det tokiga uppdrag oftast som man skrev insidan. Typ stå på ett ben och gal eller vissla bä bä vita lam. Men sånt skrev jag inte på denna loppa som var till min älskling. 5 april 1999, 5 september 2000 är några av våra milstolpar tillsammans. Yenny och Tompus för alltid!

Vad du vill skriva på insidan av din loppa om du gör en är upp till dig.

Jag hoppas ni har det bra allesammans. Våren kommer med stormsteg och gångvägarna är snorhala här i stan så gå försiktigt när ni är ute och njuter av sol och fågelkvitter.

Enkel noblessask

Nu har jag gjort en Nobless ask igen. Denna är utan adressat men den kommer att ges till nån som fyller med tanke på stämpeln jag valde, "Att lära sig åldras är lätt, man har inte så mycket att välja på längre." Eftersom jag inte vet vem jag ska ge den till så gjorde jag den enkel och och ganska neutral och inte så mycket blommer på.Satte dit brads som ser ut som skruvar vilket fick stå lite för det manliga och en blomma i hörnet för det kvnnliga, tycker jag att att den blev väldigt neutral precis som tanken var, Venus och Mars möter varandra. ;o)Invändigt har jag inte gjort nåt speciellt alls, tanken här var att spara ett tomt utrymme för att göra den mer personlig när jag vet vem jag ska ge den till. Sätta en personlig hälsning på lockets insida eller en stämpelbild som passar bra. Vad det blir får framtiden utvisa.

Vill ge som förslag att göra nåt till nån som ni inte vet vem det är. Manlig eller kvinnlig? Ålder? Prova, det är svårt men utmanande och väldigt roligt.

Nu har min underbara sambo köpt en skrivare, såååå glad! Han är helt underbar min gubbe! Ska bara installeras men det får han göra annars blir det väl nåt fel när oteckniska jag är framme.

I lördags var Tomas och jag till Stockholm och tillbringade hela dagen på Vasamuseet något som jag kan rekomendera. Tog en hel del kort på skeppet och andra roliga föremål som jag tänkte göra lite LO på och visa här sen vid tillfälle. Men om ni ska åka dit så klä er varmt för det är väldigt väldigt kallt i museet, villket det måste vara för att Vasa inte ska förstöras.

Ha det bra alla underbara människor och tack för era besök och fina kommentarer som en del av er lämnar, jag blir så glad av dem. Nu ska det ut och och njutas av denna underbara vinter med en härlig promenad.

after eight

Nu har jag fått lite insperation och gjort något nytt för mig, så himla kul att prova nya saker. Denna gången har jag gjort en After Eight ask. Surfade omkring på nätet och hittade olika varianter på olika sidor och kände ett sug att prova att göra en själv.Stommen är enkel att göra. Biga den på 6cmx4 och ha en flik på ca 1½cm som du kan klistra fast sen. Höjden avgör du själv beroende på vilken after eight ask du använder. (Finns ju olika storlekar på after eight askarna.)

På det som sedan blir framsidan så klipper jag bort en 2cm flik nertill som blir öppningen i botten.

Bottens yta blir 6cm runtom och kanterna som jag viker upp är 1cm. Locket gjorde jag några millimeter större än botten så att ev dekoration får plats och så att du kan ta bort den utan att riskera att vare sig förstöra lock eller ask. 
 


After eight asken i öppnar jag sen innan jag stoppar i den i min ask när jag ska ge bort den så att det blir som en automat som du kan plocka choklad ur.Jag har använt mig av ett brunt cardstock och ett maja design papper ifrån serien "Fika" Måste få erkänna att jag blev nöjd med min after eight box och jag gillar min baksida och snörningen jag gjorde, dock behöver jag fler öljetter nu.

Rosorna är köpta på http://www.wildorchidcrafts.com/ och fjärillarna är köpta på http://www.pandurohobby.se/

Jag hoppas det är fler än jag som njuter av all den underbara snön som kommit nu och tempraturerna som kryper neråt. Det är ju perfekta dagar för att vara ute på dagarna och pyssla på kvällarna och njuta hela helgerna.

Ha det bra och kör försiktigt.
RSS 2.0