En 20 åring


I tisdag fyllde min systerson Daniel 20 år, varje gång mina syskonbarn fyller år så känner jag hur chockad jag blir, hur kan de vara så gamla redan, de var ju blöjbarn i går. Men så är det, tiden rusar iväg och nu är Daniel stora karln.Istället för ett vanligt kort att ge bort så gjorde jag ett kort/näsduksask i ett, ville göra något annat än ett vanligt kort som det känns som om jag gjort alldeles för många av nu ett tag. Lite kul att göra nåt annat och ge bort.Oki, kanske inte så kul att få ett paket näsdukar, men han fick faktiskt ett pressentkort också så att han kan köpa lite bra att ha saker för. Jag upptäckte dock att små chokladkakor får plats perfekt så jag stoppade i en så att det i alla fall såg lite roligare ut.

Trevligt kalas var det där vi bjöds på grillat och gott tillbehör och trevligt sällskap.

Grattis Daniel!!!

En till "bokmemo"

Vet inte vad jag egentligen ska kalla dessa vikta böcker så det får bli bokmemo. Har gjort ännu en bok memo. Det är lite terapi jobb att sitta och vika boksidorna. Man sitter där och filosofera och lyssnar på nån ljudbok eller musik och bara är, faktiskt väldigt avkopplade även om jag runt sida 300 börjar lessna lite grann.Grodan på näckrosbladet är en gammal ljusmanschett som kommer ifrån min mormor som dog för flera år sen. Använder inte själv ljusmanschetter men tyckte det var synd att kasta dem, och nu har , i alla fall en av dem, kommit till användning.  (Har en idé på vad jag ska göra med dem andra, handlar bara om att ta sig tid till det.  På lappen ipptill mitt på boken så har jag stämplat dit "Man får kyssa många grodor innan man hittar sin prins." Banden på sidan har jag köpt från http://altheasmix.se/ som har många jättefina band och dessa är en av mina favvoriter. Har klipt dem på mitten då jag tyckte att det var lite för breda för just den här bok memon, de är alltså egentligen dubbelt så breda. Fjärilen har jag köpt från panduro hobby.Det är så här som det är lite tänkt att den ska användas. Sätta dit små lappar på sånt som man behöver komma ihåg eller lätt vill komma åt att använda. Här på bilden är några stämplar som jag färglagt en regndag då jag saknade insperation till att göra nåt annat, nu väntar de bara på att användas i rätt sammanhang.

Nu ska jag ut i solen och njuta, kram på er allesammans och tack för alla jättefina komentarer som ni skriver till mig, jag blir så glad av dem.

Ett bokmärke i all enkelhet.

Att scrapbooka behöver inte på nåt sätt alls vara krångligt och pilligt. Jag har gjort ett väldigt enkelt och simpelt bokmärke som jag blev nöjd med. Enkelt kan också vara fint.

Hittade ett gammalt maja design papper som passade perfekt. Det är massor av böcker, bokstäver och texter på ett diskret papper. Pappret innehåller lite blått annars är det mest naturvitt och grått.Tog helt enkelt ett papper som jag skar i 14 x 30 cm lång remsa. Vek den på längden så att den blev 7 cm bred, på insdan satte jag dubbelhäftande tejp som håller ihop pappret så att det inte viker upp sig. Vek den sen på mitten tvärs över så att den blev 15 cm lång. Enklare kan det nästan inte bli. Skulle kunna vara klart där men lite utsmyckning vill jag ha.  Stansade ut blad och limmade på en stor blåvit vildros i ena hörnet. Att jag inte dekorerade meraberor på att jag inte vill att bokmärket ska vara klumpigt eller i vägen eller på nåt sätt förstöra/knöla till boken sidor. Dessutom ville jag att så mycket som möjligt av det fina pappret skulle synas.Det som inte syns men gör "själva grejen" med mitt bokmärke är på insidan, där jag har satt två mjuka magneter som ska knipa åt om pappret och på så sätt sitta kvar om sidan. Magneterna är en mjuk variant som går lätt att skära i och till mitt bokmärke gjorde jag det hjärtformat.

Man behöver inte krångla till det i onödan, det viktigaste är att det är kul det man gör.

Nu ska jag vänta in lata dagar där jag kan luta mig tillbaka och läsa en bra bok. Glad sommar på er.

min farmor hade ett stort hjärta

Min farmor hade ett stort hjärta, i torsdag på morgonen dog hon, en krutgumma som kämpat länge men vid en ålder av 85 fått nog och nu förenat sig med farfar. Man får tänka att hon har det bättre nu, inget lidnade mer. Kände att jag ville få nåt gjort med mina händer och provade på att göra en hjärt box, jag kämpande tills jag fick den som jag ville. Min första jag gjort.Ljusa färger för det är ljusa minnen jag har av min farmor.Fjärillen har jag köpt på panduro.Blommorna kommer ifrån http://www.wildorchidcrafts.com/Asken blev 4 cm hög och jag gjorde ett lock som man kan ta bort. Gjorde också ett kort till asken av pappret som blev över. Blev så nöjd med denna, jag tillägnar den min farmor.

 

Farmor och farfar brukade komma cyklandes till oss när vi var små för att ta en fika eller äta gott. När man var hos farmor och farfar på middag så visste vi barn var godisskålen fanns och styrde våra små steg direkt dit och som oftast var fylld med Rollokola. Vi åt av kolan och njöt för fullt medan våra föräldrar förmanade oss att inte äta innan maten och farfar, i synerhet, tyckte att vi gott kunde ta lite mer godis. När det var jul brukade vi få, förutom jättefina julklappar, marmeladkulor!!! Ingen favorit direkt men fina färger hade dem.

Både farmor och farfar var fantastiska djurvänner. De kunde mata fåglar direkt ur hande ifrån sin balkong i stan, och dög inte den gamla ostkanten en fågel hade fått så spottade den ut den och satt på balkongräcket och väntade tills de fick en ny fin bit istället.

När jag var liten hade de en liten fågel som hette Putte och som brukade flyga fritt omkring i deras lägenhet, oftast satt han på tavelramskanterna och tittade på oss när vi kom på besök. Putte var väldigt bortskämd och hade sina tider då han skulle sova och när han skulle vakna och fick han inte städat i buren direkt på morgonen så blev han lite sur på dem.

Farmor stickade ett slags inneskor, liknade raggsockor fast ingen hög kant och man kunde knyta dem lite. De var hala på parkettgolv, jösses vad vi ungar for över golven med dem, min bror for till och med in i tv´n hos dem med dem på fötterna. Appropå tv, min farfar älskade att titta på sport och farmor satt bredvid och komenterade både sporten och tv-komentatorerna.....eller ja, farmor komenterade allt som var på tv´n. 

Om man skulle ner på stan så kunde man vara ganska säker på att man skulle springa på farmor och farfar, de spenderade ofta dagarna på torget och pratade med folk som de kände.

Farfar och farmor älskade varandra så mycket, jag har aldrig träffat några som älskar varandra så mycket. Båda jobbade på ssab och jag träffade en gubbe för några år sen berättade att han hade jobbat med farfar. Han sa att medans alla andra gubbar sa att de skulle hem till "kärringen" så sa farfar alltid att han skulle hem till "min Gurli". Så gulligt, inget matcho snack från honom bara för att han var bland en massa gubbar. Tror farfar var den mest genomsnälla människa jag någonsin träffat, inte undra på att farmor saknade honom så mycket. 10 år var det emellan dem i åldersskillnad farmor träffade farfar när hon var 16 år och den kärleken höll i sig hela livet. Nu är de förenade igen.

 
RSS 2.0