Husbygge

Hej alla semesterfirare, hoppas ni har det riktigt bra och latar er ordentligt. Har inget att klaga på denna semster, liiite mer sol bara men annars har det varit riktigt bra.
 
Har ägnat mig åt lite husbyge på semsetern, en beställning från min svärmor som ville ge det till en av sina väninnor, så hon fick gå igenom mina papper och välja det hon tyckte var fint.....min svärmor gillar lila.
 
 
Så här ser huset ut när det är färdig. Ett litet pressentkort som jag skrivit ut på skrivaren och sedan använt mig av spelbinders för att få snygg form på den.
 
 
Pappret är ifrån MajaDesign ur serien "ska vi fika".  Taket är ett lila cardstock där jag fäste halvpärlor på som jag köpt ifrån PanduroHobby www.pandurohobby.se Jag sätter alltid lite extra lim på pärlorna så att jag vet att de sitter ordentligt och inte riskerar att falla av.
 
 
Runt öppningen och på andra sidan taket har jag fäst lite blad och blommor. Balden har jag själv stansat ut själv och chalkat. Blommorna är köpta ifrån Wild Orchid Craft www.wildorchidcrafts.com
 
 
Taket gkorde jag öppningsbart med en snygg inramning så att man kan lägga i en lite pressent i huset om man vill.
 
Känner mig nöjd med huset, trodde att det skulle bli lite rörigt med alla blommor på pappret men jag tycker det blev riktigt snyggt och inte alls rörigt, min svärmor har bra blick för sånt där.
 
Nu när våran semester är slut här hemma ska jag försöka uppdatera blogg lite offtare igen. Ha det bra allesammans och var rädda om er.
 

Skomakare

Hej allesammans, hoppas ni njutit lika mycket av solen som jag gjort.
 
Trots soligt väder har jag hunnit pyssla lite. Den här gången har jag varit skomakare och gjort en sko. Jag gjorde skon till min underbara goa brorsdotter som fyller 14 men som vi i fredags grattade eftersom hon ska på semester med familjen nu. Hon gillar att pyssla så därför gjorde jag en sko till henne istället för ett vanligt kort.
 
 
Mallen till skon har jag fått av av en mycket god pysselvän till mig och jag trodde att den skulle vara knepig att göra men det gick väldigt lätt att få ihop den. Lovade min brosdotter att vi tillsammans kunde pyssla ihop en varsin sko någon dag. Det som är kul med att göra skon är att det inte går åt så fasligt mycket papper, så om man vill är det perfekt att använda spillpapper, något jag dock inte gjorde denna gång eftersom jag tyckte detta papper passade min brors dotter så bra.
 
 
Till skon gjorde jag som en innersula som blev själva grattiskortet som jag dekorerade med lite halvpärlor som jag köpt på http://www.pandurohobby.se
 
 
Så här blev hela skon i färdigt resultat, väldigt nöjd med just den här. I present fick hon lite scrapping saker av mig och gubben min och en liten slant att köpa mer pysselsaker för, (eller vad hon nu vill köpa). Runt sedeln satte jag likadan ros som på skon för att hålla ihop den.
 
Hon blev mycket glad för sina presenter hon fick och också väldigt glad över skon. Tycker det är så kul att göra nånting som uppskattas och som ingen annan har, varje sak är ju helt unik.
 
Ha det bra allesammans och hoppas ni får mycket solsken på er.
 
RSS 2.0