Lys upp hösten

 
Nu går det inte att blunda för det längre, det är höst! Visserligen har vi inte hunnit ta upp båten änne, men snart är den på torra land för att vänta på våren. De stickade tröjorna har plockats fram och elementen har vridits på ett litet litet hack i några rum. Hoppas på fina höstdagar framöver.
 
Vad som också passar perfekt till hösten är ju alla underbara ljus som man får tända och mysa vid så därför har jag gjort ett gäng som jag tänkte visa er.
 
 
Det här ett mitt favorit motiv jag hittat, så söta små barn. Har redan slagit in det i cellofan, perfekt att ge bort till nån när man blir bortbjuden. Bilden är ifrån näsdukar jag hittat i butiken "Vita rum" här i stan, bandet runt cellofanet är också ifrån samma butik.
 
 
Denna bild är det mest pyssliga jag har klipt fram, men det var det värt då jag älskar denna söta fågel. Servetten hittade jag på "Confetti" butiken. Motivet är kanske lite mer vårigt än höstigt, men man kommer väl drömma om våren många gånger de kommande månaderna och längta att flyttfåglarna ska komma tillbaka.
 
 
Här för de hästtokiga. Servetten hittade jag när jag var i Kivik i sommras, vet inte vad butiken hette men det var en liten lokal butik.
 
Jag lovar att återkomma och berätta och visa med bilder hur man gör dessa ljus så att ni också kan göra med era motiv som ni gillar bäst. Det är lätt att göra och väldigt roligt eftersom resultaten blir så bra. Tills dess hoppas jag ni har det riktigt bra allesammans.
 
 

Äggkartong

Hej ingen. Tänkte visa vad jag gjort med en äggkartong. Köpte och påbörjade denna äggkartong för länge sen men har inte gjort klart den förren nu.
Bilden på flickan har jag hittat på nätet och skrivit ut. Själva äggkartongen var ifrån början gul men som jag målat vit med Hobbyfärg ifrån Panduro, fick måla ganska många gånger och tre lager färg så blev jag till slut nöjd med vitheten.  
 
Bladen har jag stansat ut i min cuttlebug, blomman köpte i en nätbutik som inte längre finns tyvärr.
 
Spetsarna som jag fäst runt hela äggkartongen är rester som jag hittadei mina gömmor. Tycker att det blev snyggt att ha spetsarna runt, det blev lite mindre äggkartong över det hela.
 
Baktill fäste jag en stor rosett för att det ska hände nåt där också, nåt att fästa blicken på och inte få det så stelt. Tycker det mjukar upp hela intrycket.
 
Två spetsar, en över och en under som gav det hela en mjuk övergång mellan lock och botten och passar varandra bra tillsammans. Jag valde att inte sätta den breda spetsen ensam och fästa den på locket eftersom det skulle bli lite knölligt när man ska stänga.
 
Insidan målade jag också helt i vitt, helhetsintrycket är viktigt men det går åt en hel del färg när man målar. Skulle aldrig komma på tanken att ha en omålad insida, skulle kännas halvfärdigt.
 
Detta är bara en idé på vad man kan göra med äggkartonger. Du kan fylla den mad du vill, godis, små pressenter, kinderägg eller dylikt. Kan ges som pressent eller istället för påskägg. Hur du väljer att måla och dekorera den är helt upp till dig.
 
 
I övrigt är det en riktigt bra härlig höstdag idag. Varit i skogen i två timmar och njutit massor av sol i ansikte och vind i håret. Kroppen i övrigt ignorerar jag just nu, kiropraktorn imorgon så den får sitt då, men naturen kan verkligen stärka en innefrån.
 
Ha en riktigt härlig höstdag med er.  Kram!

Vit memobok

Jag är tillbaka för att stanna nu, sommaren är över, (mer eller mindre) och jag ska mig tid att både blogga och scrappa mera igen.
Sommaren har varit riktigt bra och jag lovar att dela med mig lite bilder till er vid ett annat bloggtillfälle. Jag och gubben min har varit så mycket ute på sjön vi bara kunnat, kan inte tänka mig nåt bättre.
 
Men nu till det jag ska visa er.
 
Gjorde för ett tag sedan en memobok igen, nu helt i vitt. När jag gjorde om mitt pysselrum så målade jag väggarna i Salviagrönt och resten fick gå i vitt. Det innebar att min tidigare röda memobok inte passade riktigt så jag gjorde en som går vitt.
 


Bokens pärmar är vita, liksom spetsbanden och halvpärlorna. Blommorna är vita och det gröna på dem har jag tagit bort. Jag gjorde bladen helt vita också men chalkade kanterna med lite grönt för att ge det lite liv.
 
Det är faktiskt riktigt bra att ha en memobok där man kan bevar sina komihåg-lappar, kvitton, bilder eller som jag några stämplar redo att användas.
 
Memoboken är både enkel och rolig att göra.
 
Lovar att komma tillbaka med fler inlägg snart igen, tills dess, ha det bra med er.
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0