Ullstina i tovartagen


Jag går på en tovningskurs i Björkvik och jag måste säga att det är verkligen otroligt roligt, känslan av kunna skapa så enkla men fina saker av helt naturliga produkter är super kul.

Kursen går på torsdagar så igår var jag alltså iväg igen i sällskap med svärmor. Vi skulle tova efter en mall och samtliga kursdeltagre ville göra en hatt....jag också.Resultatet: En vit hatt med brätte. Jag hade faktiskt bandet innan som jag köpt på
http://www.altheasmix.se/ och jag visste att jag ville använda det i hatten och för att framhäva bandet så använde jag vit ull. Blev riktigt nöjd med resultatet även om det krävs lite mer övning. Hoppas på att få göra fler hattar vid tillfälle.  Vid ett tillfälle gjorde jag sittunderlag, tovade in några ljusa lockar som jag tycker blev ett häftigt effekt som bryter mot den mörkgrå grunden.En nåldyna som jag funderar på att brodera för att få lite färg på den, ska bara hitta nått mönster jag vill ha.Gjort några påskägg i ull också som blev mindre lyckade. Kul att göra men jag gjorde de nog lite för små för det var svårt att forma dem i händerna. Måste jag helt klart öva mer på.

Så om det är nån som är sugen på att prova på tovning så kan jag varmt rekomendera det för det är superkul.

Ha det gott med er allesammans.


Kommentarer
Linda (& Inez)

Men shit vad du är duktig!

2011-04-08 @ 18:21:32
URL: http://blogg.passagen.se/liri
Linda

Hej Jenny!Gudars vad roligt! Vad fina saker du gör. Hoppas att ni får en jätteskön fredagkväll och helg!Kram kram

2011-04-08 @ 18:27:28
URL: http://bokkulla.blogg.se/
jenny

Vilken fin hatt. Jag tror att jag har tovat en hatt för många år sedan det var kul.

2011-04-09 @ 12:04:51
URL: http://jennyscrapokort.blogg.se/
Jasmine

Svar: Ja, att skapa får en verkligen att glömma det som existerar runt omkring en. :)Det är alltid roligt att hitta nya bloggar.

Trevlig helg på dig också!Kram, Kram

2011-04-09 @ 12:23:13
URL: http://rosanatt.blogg.se/
Lilla Pyssel Inger

Men allo du har jo verkligen skapar fingrar nu blev jag imponerad:) Tänka sig att man ska göra sådana underbara fina saker av att tova inte klokt! Men duktig det är du verkligen min vän:)

Hoppas att du inte tänker sluta med pappers pyssel nu så jag inte kommer se dig mera på OK Hällen då blir jag "MYCKET" LEDSEN !!!!!!!Ha en underbar lördag och helg och ha det bäst:)

Kramar från Lilla Inger vännen:)2011-04-09 @ 18:13:12
URL: http://scrappingmedinger.blogg.se/
jenny b

Absolut ingen risk att jag kommer sluta att scrappa Inger, allt som innebär att jag får pyssla och skapa med händerna älskar jag så vi kommer fortsätta att pyssla tillsammans du och jag. ;o)

2011-04-09 @ 22:20:08
URL: http://gummitett.blogg.se/
Lilla Pyssel Inger

ÅÅÅÅÅ VAD JAG BLEV GLAD NU !!!!

Blev allt lite orolig där att du hade hittat en ny hobby och att jag inte skulle få njuta mera av ditt trevliga sällskap:)

Men nu känns det bra igen:)

Ha en toppen dag och vecka kramar från Lilla Inger vännen:)

2011-04-11 @ 14:12:28
URL: http://scrappingmedinger.blogg.se/
Lilla Pyssel Inger

HA HA HA du är jo så himla GOD:) Du kan verkligen sätta ett STORT LEENDE på mitt ansikte tack snälla:) Jag älskar dina kommentarer som du lämnar kvar efter dig:) Du får mig alltid att bli glad och skratta:) Tack snälla:)

Ha det bäst du med krääääääääm:)

Från Lilla Inger vännen:)2011-04-11 @ 16:24:12
URL: http://scrappingmedinger.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0